top of page

GROEPEN

Algemene informatie

Zwemmers die in deze groepen terechtkomen worden sluitend geselecteerd uit de KWZ door de eindverantwoordelijke en de hoofdtrainer. De inzet en verwachtingen in deze groepen zijn hoog. Zo loopt  een competitieseizoen een maand langer dan de overige groepen binnen onze zwemclub (september - eind juli) met als afsluiter het Zomercriterium en/of Belgische kampioenschappen per categorie.

Zwemmers trainen door tijdens de vakantieperiodes (uitzondering krokusvakantie) en werken specifiek/doelgericht naar piekwedstrijden doorheen het hele seizoen. De aangepaste trainingsuren voor vakantieperiodes en examenperiodes worden telkens tijdig meegedeeld.
Er wordt ook gekeken naar aanwezigheidspercentages van elke zwemmer waarbij een minimum van 80% wordt gehanteerd. 

 

De zwemmers in deze groepen worden geacht mee te gaan op zwemstage tijdens de zomerperiode (begin juli). Dit is een buitenlands trainingskamp om elke zwemmer zo optimaal mogelijk te begeleiden naar de zomerkampioenschappen. 

Wedstrijden kunnen enkel en alleen georganiseerd worden door de inzet van vrijwillige tijdopnemers ("officials"). Dit is een groep van leden die onmisbaar is voor de club om aan wedstrijden te kunnen deelnemen. Elk jaar zijn we op zoek naar mensen die zich hier graag voor willen inzetten en hun tijd op wedstrijd beschikbaar willen stellen om zo de club te ondersteunen. Wil je als volwassene graag je steentje bijdragen, neem dan zeker even contact met ons op via de W-trainers of het bestuur (zie ook pagina "wie is wie") en zij helpen je graag verder!

Zwemmers die graag de overstap naar ZS willen maken maar een ander traject in het verleden hebben gevolgd, kunnen steeds een testmoment aanvragen via de contactpagina bij interesse in deze groepen.

Benodigdheden zwemtrainingen

ZS badmuts, badpak/aansluitende zwembroek, handdoek, zwembril, drinkbus, plank, zoomers (korte vinnen) en pullbuoy, paddles en snorkel. 

Er zijn veel kinderen met dezelfde materialen, gelieve steeds de spullen van uw kind te signeren. 

Lidgeld zwemseizoen 2022-2023

Naargelang de groepsindeling is het lidgeld als volgt: 
 

 • W1: 408€/jaar 

 • W2: 528€/jaar 

 • W3: 688€/jaar 
   

Deze prijs omvat toegang tot het zwembad, een club badmuts, lesgeld, lidgeld en verzekering bij de Vlaamse Zwemfederatie. 

Groepsindeling

 • W1
  Jongens en meisjes (7j-11j) met passie voor de zwemsport die net dat tikkeltje meer willen doen. Hier wordt de nadruk gelegd op de correcte uitvoering van de verschillende zwemstijlen en daarnaast maken de zwemmers kennis met de "echte" zwemtrainingen. 

 • W2
  Jongens en meisjes (11j-14j) die reeds een stevige technische basis gelegd hebben en klaar zijn om zich zowel mentaal als fysiek uit te dagen. 
  Trainingsuren nemen in deze groep signficiant toe. Nadruk ligt op trainen en ontwikkelen van zowel conditie en techniek. Zwemmers worden bewust gemaakt van hoe ze wedstrijden moeten zwemmen.  

 • W3
  Jongens en meisjes +14j met liefde voor de sport en vooral een stevige portie doorzettingsvermogen. 
  Nadruk ligt meer en meer op specialisatie en prestatie verbeteringen tijdens wedstrijden. Er wordt op een verantwoorde, doordachte manier getraind waarbij grenzen verleggen hen niet afschrikt. Het maximale uit een zwemcarrière halen is hier de doelstelling


 

bottom of page