ZWEMSCHOOL

Voelt je zoon/dochter zich als een vis in het water en is hij/zij 4 jaar? Kom dan zeker eens langs in de zwemschool van ZS voor een testles.

In onze zwemschool kan je zoon/dochter leren zwemmen door speelse maar doelgerichte oefenvormen toe te passen en dit onder begeleiding van gediplomeerde lesgevers. De grove vormen van de drie voornaamste zwemstijlen (rugslag, schoolslag en crawl) worden bij ons aangeleerd.

Als je kind alle groepjes van de zwemschool heeft doorlopen kan het aansluiten in een volgend niveau binnen onze zwemclub. Voor meer informatie kan u bij het onderdeel “zwemgroepen” op onze website terecht.

De structuur van de zwemschool is als volgt opgebouwd:

Er zijn 4 groepen die elk hun eigen doelstellingen hebben. Kinderen kunnen enkel overgaan indien zij de eindtermen van de groep behaald hebben. Idealiter sluit uw kind aan bij de zwemles 2x/week; op maandag en vrijdag. De juiste tijdstippen kunnen hieronder teruggevonden worden.

GROEPJES

ZEESTERREN

Lesmomenten :
Maandag   17u15 -17u45 (30 min)

Vrijdag       17u30 -18u00 (30 min)

Cindy, Sabine, Sofie

Doelstellingen :

In het water springen van de kant, vingers tellen onder water, drijven, afstoten van de muur in pijl, draaien van buik naar rug

OTTERS

Lesmomenten :

Maandag   17u15 - 17u45 (30 min)

Vrijdag       17u30 - 18u00 (30 min)

Cedric, Sofie, Gerd, Bente, Sabine, Lies, Sofie

Doelstellingen :

Basis rug en crawl (armen en benen), draaien van rug naar buik

PINGUINS

Lesmomenten :

Maandag   17u45u - 18u30u (45min)

Vrijdag       17u00-18u00 (60min)

Suzy, Lara, Vasil, Sabine, Lies

25 meter schoolslag, crawl en rug en koprol voorwaarts en achterwaarts

DOLFIJNEN

Lesmomenten :

Maandag   17u45 - 18u45u (60min)

Vrijdag       18u00 -19u00 (60min)

Sofie, Alina, Gerd

Doelstellingen :

Duiken, golfbeweging (vlinder), volledig beheersen van schoolslag, crawl en rug, basis keerpunt crawl

Verantwoordelijken zwemschool:

Judith Scheveneels en Suzy Geerts

Verantwoordelijke communicatie zwemschool:

Inge De Gendt (zwemschoolschoten@outlook.com)

• Alle kinderen dienen naar het toilet te zijn geweest voordat de lessen van start gaan.

• Na het bezoek aan het toilet dienen zij zich even kort aan te melden bij de desbetreffende persoon in het zwembad die de aanwezigheidslijsten controleert.

• Alle kinderen dienen hun rode badmuts van ZS op te hebben tijdens de les (graag met naam!).

• Kinderen in groep 1 hebben nog geen duikbril nodig, vanaf groep 2 is dit wel aangeraden.

• Kinderen vanaf groep 3 zullen zwemmen met korte vinnen, gelieve ook deze te markeren.

Per jaar zijn er 2 evaluatie- en doorstroommomenten (januari en juni).

Tijdens de schoolvakanties en op wettelijke feestdagen is het GEEN LES