28 Oct 2020

Update Coronamaatregelen sportsector

Bericht van de sportdienst Schoten

Vanaf donderdag 29 oktober 0.00 uur  gelden strengere maatregelen voor de sportsector in Vlaanderen.

Er zijn geen sportbeperkingen voor kinderen tot 13 jaar (geboortejaar 2008 of later), enkel zwemmen, fitness en bowlen kan niet.

Georganiseerde sporten (in clubs, sportlessen, groepen, ...) zijn verboden vanaf 13 jaar.

Niet-georganiseerde (individuele) sportactiviteiten voor personen vanaf 13 jaar zijn enkel toegelaten indien u outdoor sport :

- met het huishouden, eventueel aangevuld met 1 toegestaan nauw contact. Enkel in deze context mag u sporten zonder afstand te houden

- of met maximum 4 persoenen en dat altijd met een afstand van 1,5m

Sportkampen enkel voor kinderen tot 13 jaar, overnachtingen zijn verboden.

Professionele sporten en topsport zijn mogelijk mits toestemming van de bevoegde minister.

Publiek is niet toegelaten, behalve 1 persoon van het huishouden bij kinderen tot 13 jaar of 1 begeleider bij een G-sporter.

Zwembaden, fitnesscentra en bowlingzalen zijn gesloten, ook voor kinderen.

Kleedkamers en douches blijven gesloten, behalve bij sportkampen en LO-lessen.

Sportkantines blijven gesloten.

Er geldt een strikt advies om enkel nog digitaal te vergaderen.

Momenteel wordt er even niet gewerkt met protocollen en kleurencodes. In de loop van volgende weken zullen nieuwe protocollen voor de sportsector uitgewerkt worden.

Er wordt hard gewerkt om het ministerieel besluit rond te krijgen. Wij doen echter, samen met onze provinciegouverneur, een dringende oproep aan iedereen om niet te wachten op dit besluit om de maatregelen al toe te passen.

Er is voorlopig geen volledige duidelijkheid over een einddatum voorzien. Wij zullen half november sowieso opnieuw communiceren.

31 Aug 2020

Wedstrijdkalender

Op dit moment is er voor geen enkele wedstrijd een zekerheid. Volgende week wordt dit verder besproken met de Vlaamse Zwemfederatie.

Er is misschien een mogelijkheid om op 10/10 een wedstrijd te zwemmen, maar alles zal heel last minute zijn...

29 Jun 2020

Heropstart zwemmen

Info omtrent heropstart en protocol die onze zwemclub moet volgen om terug te mogen starten met zwemtrainingen.

Protocol van Sportoase : klik hier

Protocol van VZF : klik hier

31 Aug 2019

Trainers en lesgevers gezocht !!!

Zwemclub Schoten zoekt nog steeds gemotiveerde trainers en lesgevers.
Voor dit zwemseizoen zijn wij nog op zoek naar enthousiaste trainers voor verschillende van onze groepen.
Ben je (ex)-zwemmer en wil je je ervaring graag doorgeven aan de volgende generatie? Of heb je zelf geen zwemverleden maar wil je graag onze allerkleinsten de eerste beginselen bijbrengen?
Onze lessen gaan door in Sportoase Brasschaat. Naast een vrijwilligersvergoeding voorzien wij ook de nodige opleidingen en bijscholingen.
Interesse? Stuur dan een berichtje met je kandidatuur naar zs.voorzitter@gmail.com.
Hopelijk tot snel!

24 May 2018

GDPR

Op 25 mei 2018 gaat de nieuwe Europese regelgeving voor de bescherming van persoonsgegevens van kracht (GDPR = General Data Protection Regulation).

Onze ledenadministratie wordt beheerd door Assist, een online administratieprogramma van de Vlaamse Zwemfederatie.

In samenwerking met Assist wordt deze nieuwe GDPR-regelgeving zo correct en accuraat mogelijk toegepast.

Enkele bestuursleden hebben reeds een GDPR-infosessie gevolgd om op de hoogte te blijven van de komende wijzigingen ivm gegevensbescherming.

We doen er alles aan om uw persoonlijke gegevens te bewaren, te beheren en te gebruiken zoals beschreven in de nieuwe GDPR-regelgeving.

Belangrijke informatie

- We gebruiken uw persoonlijke gegevens alleen voor het doel waarmee u ze met ons heeft gedeeld.

- We delen alleen persoonlijke gegevens met externe partijen om in onze service te kunnen voorzien en onze operationele werkzaamheden mogelijk te maken, of wanneer we dit wettelijk verplicht zijn. In alle andere gevallen vragen wij altijd om uw toestemming.

- U kunt altijd vragen om uw persoonlijke gegevens in te kijken en mogelijk te corrigeren.

- In samenwerking met Assist werken wij aan een privacyverklaring. Van zodra die klaar is, zal die gepubliceerd worden op onze website.